binoclu cu infrarosuBinoclurile cu vedere pe timp de noapte aduna lumina ambientala (lumina stelelor, lumina lunii sau lumina infrarosie) prin lentila obiectivului din fata. Aceasta lumina, care este alcatuita din fotoni merge intr-un tub fotocatodic in care fotonii se schimba in electroni. Electronii sunt apoi amplificati la un numar mult mai mare printr-un proces chimic si electric. Electronii sunt apoi directionati cu viteza mare catre un ecran de fosfor, care modifica electronii amplificati inapoi in lumina vizibila pe care o vedeti prin ocular (lentila ocular). Imaginea va fi acum un verde amplificat care este o reconstituire clara a imaginii pe care o urmariti. Exista multe firme care vand binoclu infrarosu.

binoclu infrarosuUn binoclu infrarosu de vanzare poate fi de generatie 1, 2, sau 3. Ceea ce le diferentiaza este tipul de tub intensificator de lumina care este folosit pentru acel dispozitiv. Tubul intensificator de lumina este inima si sufletul unui binoclu cu infrarosu. Preturile sunt diferentiate dar difera si calitatea.

Cele mai populare modele

Prima generatie este in prezent cea mai populara forma de vedere pe timp de noapte din lume. Utilizand principiile de baza descrise anterior, prima generatie va amplifica lumina existenta de mai multe mii de ori permitandu-va sa vedeti clar in intuneric. Aceste unitati ofera o imagine luminoasa si clara la un cost redus, ceea ce este perfect, indiferent daca faceti o plimbare cu barca, observati fauna salbatica, sau asigurati securitatea pentru casa dumneavoastra. Este posibil sa observati un usor zgomot ascutit cand aparatul este pornit, atunci cand priviti printr-o unitate de prima generatie, . Imaginea pe care o vedeti poate fi usor neclara in jurul marginilor. Acest lucru este cunoscut sub numele de distorsiune geometrica. Cand porniti prima data acest gen de aparat, aceasta poate sa straluceasca verde ceva timp. Acestea sunt caracteristici inerente ale primului model si sunt normale. Acest model este cel mai fiabil in raportul binoclu infrarosu – preturi.

Performanta si accesibilitate

A doua generatie este utilizata in principal in aplicarea legii sau pentru aplicatii profesionale. Aceasta deoarece costul unui binoclu de acest gen este cu aproximativ 500 dolari pana la 1000 dolari mai mult decat o unitate prima generatie. Principala diferenta dintre prima si a doua generatie este adaugarea unei placi micro-canal, denumita in mod obisnuit MCP. MCP functioneaza ca un amplificator de electroni si este plasat direct in spatele fotocatodului. MCP este format din milioane de tuburi scurte de sticla paralele. Cand electronii trec prin aceste tuburi scurte, mai multe mii de electroni sunt eliberati. Acest proces suplimentar permite unitatilor de a doua generatie sa amplifice lumina de mult mai multe ori decat prima generatie, oferindu-va o imagine mult mai luminoasa si mai clara.

Inovatie pentru profesionisti

A treia generatie este cea mai recenta tehnologie in materie de vedere pe timp de noapte. Prin adaugarea unui produs chimic sensibil, arseniura de galiu la fotocatod, se obtine o imagine mai luminoasa si mai clara. Cu toate acestea, binoclurile din aceasta generatie sunt mult mai scumpe, decat cele din prima sau a doua generatie. De obicei un binoclu infrarosu de generatia 3 va costa cu 3000 de dolari mai mult decat celelalte.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *