Binocluri cu infrarosuBinoclul, instrumentul optic utilizat pentru observarea obiectelor terestre, este un dispozitiv din ce in ce mai dezvoltat de catre producatorii din acest domeniu, datorita faptului ca acesta poate fi utilizat in conditii dificile, poate fi transportat cu usurinta si isi poate deservi detinatorii intr-o multitudine de domenii de activitate.

Binoclurile cu infrarosu, instrumente optice ideale pentru vederea de noapte

Un binoclu cu infrarosu este cu atat mai util cu cat tehnologia incorporata in interiorul acestuia este destinata vederii pe timp de noapte, chiar si in cele mai dificile conditii. Piata romaneasca si cea internationala ofera game foarte variate de binocluri cu infrarosu, motiv pentru care persoanele sau organizatiile interesate de achizitionarea unor astfel de dispozitive trebuie sa stie care sunt calitatile pe care le cauta intr-un astfel de instrument.Binocluri cu infrarosu

Orice binoclu cu infrarosu ofera posibilitatea vederii pe timp de noapte, oferind o imagine verde si avand posibilitatea de a evidentia formele de viata care emana o anumita temperatura. De aceea, dispozitivele de acest gen mai sunt cunoscute si sub denumirea de camere termale binoculare sau binocluri termale. Gamele de binocluri cu infrarosu profesionale dispun de o tehnologie mai avansata decat cele dedicate publicului amator. Aceste dispozitive sunt utilizate in special in domeniul armatei, iar cele mai avansate dintre ele sunt dotate cu camere video, foto si performante optice foarte puternice.

Cele mai moderne astfel de binocluri sunt Goggles, care sunt dispozitive dotate cu sisteme de montare pe cap care sa asigure o stabilitate perfecta in timpul observarii. In ceea ce priveste dotarile unui binoclu cu infrarosu profesional, cea mai importanta functie este distanta de detectare. Aceasta trebuie sa fie cat mai mare posibil, iar campul de vedere este de asemenea important, fiind util un unghi cat mai mare.

Ce binoclu vi se potriveste cel mai bine?

Preturile unor binocluri cu infrarosu profesionale variaza in functie de dotari, de performantele optice, de marime si de domeniul de activitate pentru care au fost create. Spre exemplu, activitatile militare si cele de vanatoare sunt cele care necesita binocluri de foarte buna calitate. In schimb, pentru activitati precum pescuitul, drumetiile, observarea unor obiecte in miscare, captarea unor imagini, etc., binoclurile si monoclurile cu functia night vision nu trebuie sa detina cele mai avansate tehnologii.

Cele mai importante calitati ale unui binoclu cu infrarosu sunt capacitatea de marire care sa fie de cel putin 3x, culoarea dispozitivului in cazul in care va fi utilizat la vanatoare sau in activitati ale armatei, rezistenta la apa, existenta unor dispozitive de siguranta, puterea de focalizare, greutatea si marimea dispozitivului si potenta iluminatorului cu infrarosu.

Vrei sa cumperi un binoclu si nu stii pe care?

Achizitionarea unui binoclu in infrarosu pentru amatori presupune o analiza a caracteristicilor dispozitivului si a utilitatii acestuia in domeniul dorit. Cercetarea si compararea produselor de pe piata este absolut necesara, intrucat bugetul pentru achizitionarea unui astfel de produs va fi mediu sau mare. Un binoclu cu adevarat performant va avea un pret care se va incadra in ordinul miilor de euro, insa binoclurile pentru amatori pot fi achizitionate la doar cateva sute de RON. In cazul in care binoclurile cu infrarosu profesionale sunt utilizate in scop personal, utilizatorii vor beneficia de o calitate superioara a imaginilor, insa vor scoate din buzunare sume pe masura.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *