Microscop pentru copiiAtunci cand parintii elevilor doresc sa le cumpere acestora un microscop, ei vor unul asemanator cu cel din laboratorul de biologie de la scoala sau, in alte cazuri, se orienteaza dupa o reclama la microscoape de jucarie (care, deseori, spune ca acesta poate realiza o marire de 1000x) si apoi se intreaba daca marirea este suficienta pentru a vedea celulele. Ce nu stiu multi dintre acestia este ca, pentru activitati de initiere in cercetare la microscop, este suficient un microscop pentru copii, care  sa ofere o marire de 400x, deoarece o capacitate de marire mai buna ar fi inutila in acest caz.

Cumpararea unui microscop pentru copii

Un element esential in momentul cumpararii unui microscop de copii este pretul acestuia. Pretul minim pentru un microscop utilizabil este de aproximativ 600 ron, poate si mai mult. Acesta este pretul pe care il au multe microscoape educationale pe care le gasiti in scoli. Orice produs pe care il gasiti mai ieftin de 600 ron sau, daca il achizitionati in valuta, de 150 EUR/USD 200, este posibil sa nu fie tocmai de calitate sau sa nu fie suficient de performant.

Este adevarat si faptul ca, daca un microscop este scump, asta nu inseamna automat ca este si bun. Trebuie sa fiti atent in momentul achizitionarii si sa nu cumparati fara o informare prealabila, pentru ca exista microscoape de copii la care obiectivele individuale sunt mai scumpe decat tot microscopul. Aceasta este una dintre capcanele firmelor producatoare de astfel de aparate.

Care este diferenta dintre un microscop de copii ieftin fata de unul mai scump

Microscoapele de copii mai ieftine difera de cele mai scumpe prin modularitatea pe care o au cele din urma, prin utilizarea de catre acestea a mai multor obiective specializate, cat si anumite sisteme optice (obiective ale planului, obiective apocromatice, toate acestea nefiind necesare pentru copii), precum si prin calitatea prelucrarii, dar si numele brand-ului care, el insusi, poate creste pretul. Dispozitivele care contin mai multe piese metalice sunt mai stabile dar, de asemenea, si mult mai scumpe, deoarece necesita costuri mai mari de fabricatie.Mini microscop

Ce se poate vedea la un mini microscop?

Ceea ce puteti vedea la un mini microscop depinde, in mare masura, de trei factori: tipul de microscop (stereo sau compus), calitatea (rezolutia) optica si, desigur, probele la care va uitati. Tipul de microscop determina, intr-o anumita masura, ce fel de probe puteti vedea.

Cu microscoapele stereo, puteti observa obiecte opace, cum ar fi pietre, parti din plante sau insecte, iar cu microscoapele compuse vizualizati celule mult mai mici.

Inainte de a va decide asupra tipului de microscop pe care doriti sa il cumparati, este recomandabil sa il intrebati si pe micut la ce vrea sa il utilizeze, astfel incat sa achizitionati un microscop pentru copii care sa ii fie util.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *