luneta de vanatoarePasionatii de vanatoare sunt cu siguranta adeptii achizitionarii unor instrumente optice precum lunete de vanatoare, avand in vedere utilitatea acestora, atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte. Echipamentul de vanatoare trebuie sa contina in mod constant cel putin o luneta, iar atunci cand aceasta este special conceputa pentru observarea obiectelor, a animalelor sau a pasarilor in miscare, obiectivul oricarui vanator va fi atins cu usurinta. Exista o varietate de lunete de vanatoare disponibile pe piata romaneasca si cea din strainatate, fabricate de catre producatori cu experienta, care pun accentul pe cele mai importante elemente si componente ale unei lunete. Spre exemplu, in cazul lunei lunete, distanta de detectare este unul dintre cei mai importanti factori pe care trebuie sa ii ia in considerare orice amator sau profesionist.lunete vanatoare

Luneta de vanatoare, un dispozitiv dotat cu tehnologii de ultima ora

Lunetele de vanatoare sunt cunoscute si sub denumirea de lunete terestre. Cei care sunt pasionati de vanatoare si urmeaza sa utilizeze o luneta pentru detectarea vanatului, vor trebuie sa detina o suita de informatii care sa faciliteze intregul proces. Pentru inceput, este bine de stiut ca aceste lunete de vanatoare sunt de doua tipuri si pot fi drepte sau inclinate. Luneta vanatoare dreapta ofera posibilitatea de a observa obiecte, animale si pasari sau oameni in pozitia culcat, iar in cazul in care dispozitivul este folosit pentru sporturi precum tirul, care se desfasoara in poligoane, luneta poate fi amplasata la acelasi nivel cu arma. In ceea ce priveste lunetele inclinate, aceste ofera posibilitatea de a observa obiectele in miscare, la o inaltime variabila.

Ce trebuie sa stim despre lunetele de vanatoare?

Un element important in ceea ce priveste luneta de vanatoare este si maginificatia. Aceasta poate sa fie fixa sau variabila,  insa cele care dispun de magnificatie fixa vor oferi rezultate mai bune decat cele din a foua categorie. Cu toate ca nu ofera un confort atat de sporit, acestea ofera o mai buna focalizare a imaginii. Lunetele cu zoom, care au abilitatea de a mari imaginea in mod automat, sunt cele mai moderne si cele mai dorite de catre vanatorii amatori sau profesionisti. La achizitionarea unei lunete vanatoare, multi dintre pasionatii din domeniu se orienteaza in jurul acelor instrumente optice care sunt dotate cu ultimele tehnologii si care includ o camera de fotografiat sau de filmat. Pana in prezent a fost lansat un numar limitat de lunete terestre care sa includa camere de fotografiat de calitate, din cauza opticii slabe, respectiv, a calitatii proaste a fotografiilor realizate. Cativa dintre producatorii care au avut succes in lansarea unor modele de acest gen sunt Swarovski, Zeiss, Leica, Nikon, Optoyth sau Kowa.

Accesoriile care pot fi atasate unor lunete vanatoare sunt importante in acest proces. Trebuie avut in vedere faptul ca intreaga activitate are loc in aer liber, unde conditiile de vreme si de teren pot sa fie foarte variabile. De aceea, o luneta carabina sau o luneta arma trebuie sa dispuna si de un trepied, cu ajutorul caruia atat arma, cat si luneta, sa fie stabilizate. Sacii de transport pentru lunete vanatoare sunt de asemenea importanti, pentru a asigura rezistenta la socuri sau lovituri.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *