marci telescoapeIn momentul in care cercetati piata aparatelor de observare, veti constata ca exista o varietate foarte mare de brand-uri in acest domeniu, fiecare cu oferte din ce in ce mai atractive. Pentru a intelege mai bine care este specificul fiecareia la capitolul telescoape, o sa va fac in continuare o scurta prezentare pentru cele mai importante marci de telescoape.

Telescop Tasco

Design-ul telescopului Tasco este inspirat din cosmos. Acesta va ofera posibilitatea sa vedeti constelatiile preferate intr-o clipa, deoarece poate gasi rapid orice obiect de pe cer. Partial pre-asamblat si robust, telescopul Tasco este ideal atat pentru incepatori cat si pentru profesionisti, fiind ideal pentru indeplinirea visului unui copil de a calatori in spatiu. Reprezinta, de asemenea, o optiune foarte buna si pentru astronomii amatori, care abia incep sa descopere obiectivele stelare.

Telescop SkyWatcher

telescoapeTelescopul produs de marca SkyWatcher este realizat doar din materiale premium si va ofera o planeitate excelenta a campului. In general, telescopul Sky-Watcher este transportabil, fiind fabricat din materiale usoare, cum ar fi aluminiul, caracteristica ce va este utila atunci cand vreti sa transportati intrumentul. In ceea ce priveste campul vizual, modelele SkyWatcher au campuri foarte largi, iar imaginile prezinta un contrast extrem de accentuat, acest lucru fiindu-va util atunci cand observati obiectele deepsky, adica nebuloasele, galaxiile sau clusterii de stele.

Telescop Dobson

In astronomia amatoare, telescopul Dobson este un tip de telescop newtonian, care a fost amplasat pe o montura azimutala simplificata. Denumirea acestuia si a brandului provine de la numele astronomului american John Dobson. O caracteristica a acestui tip de telescop este ca are deschidere optica mare, fiind foarte util pentru observarea obiectivelor aflate la distante mari. Desi modelele de telescoape Dobson au diametre de pana la 20, respectiv 25 de cm, ele sunt totusi considerate portabile.

Telescop Celestron

Modelul de telescop Celestron este un instrument de precizie la nivelul observarii micilor amanunte ale corpurilor ceresti.  Acesta va permite ca printr-o simpla observare sa obtineti informatii despre un obiect din spatiu sau invers, sa gasiti un anumit corp celest dupa numele sau si urmand indicatiile geometrice pentru a-l centra in ocularul aparatului. Celebra companie americana Celestron a introdus prima telescoapele de tip Schmidt-Cassegrain pentru a fi fabricate in serie, avand unul dintre cei mai mari subcontractori de optica pentru astronomie si anume, Synta Optical Technology.

Cateva exemple de telescoape Celestron recomandate sunt: telescop celestron astromaster 130 eq reflector newtonian (este un model de telescop potrivit pentru amatori, fiind tot ceea ce aveti nevoie pentru a face primele descoperiri pe bolta cereasca), celestron astromaster 130 eq (si acest model este potrivit pentru persoanele care debuteaza in domeniul astronomiei si ofera un raport calitate – pret foarte bun, deoarece este ieftin, dar performant) si celestron powerseeker 50az (este perfect atat pentru observare celesta cat si terestra).

Acestea au fost doar cateva exemple de marci de telescoape, insa numarul lor este mult mai mare, dar atunci cand aveti nevoie de un asemenea instrument optic, incercati sa va orientati dupa caracteristici si mai putin dupa brand.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *