Microscop CelestronIn momentul in care va decideti sa achizitionati un microscop pentru a va indeplini sarcinile de serviciu sau, pur si simplu, in interes personal, va trebui sa va decideti asupra unui brand, pentru ca exista un numar destul de mare de companii producatoare de astfel de echipamente, in special firme care isi au sediul in China, dar exista si o companie romanesca producatoare de aparatura opto-mecanica.

Microscoapele IOR

Compania IOR, care isi are sediul la noi in tara, se afla pe piata intrumentelor si aparatelor opto-mecanice de mai bine de 65 de ani si a avut, intotdeauna, ca obiectiv producerea de echipamente de inalta calitate, dar care sa isi pastreze caracteristicile odata cu trecerea timpului si utilizarii frecvente. La inceput, mai exact in anul 1941, aici s-au fabricat echiapamente militare, urmand ca din anul 1949 sa inceapa sa se produca lentile pentru ochelari si abia din anul 1959 activitatea acesteia sa se indrepte mai mult spre domeniul medical, ajungand sa fie realizate primele instrumente pentru oftalmologie. Ca data importanta, o reprezinta anul 1960, cand aceasta companie a produs pentru prima data un microscop binocular, iar doi ani mai tarziu a produs primul microscop de cercetare.

Microscoapele produse aici sunt ideale pentru utilizarea in scoli, pentru ca asigura o observare rapida si usoara a materialului analizat, putand fi vazute detalii din ramurile anatomiei, botanicii, geologiei, fizicii sau chimiei, dar exista si microscoape mai performante, ideale pentru a fi utilizate in laboratoare de medicina, biochimie sau stiinte ale naturii.

Microscop NikonMicroscoapele Nikon

O alta mare companie producatoare de microscoape este compania Nikon, celebra pentru aparatele de fotografiat. Produsele de aici sunt prevazute cu un sistem optic vertical, iar designul lor extrem de atragator, si mai ales compact, va ajuta sa le utilizati foarte usor.

Microscoapele Celestron

Una dintre cele mai mari companii internationale care produce echipamente optice de inalta calitate este compania Celestron. Pe langa microscoape si echipamente de laborator, aici se produc si echipamente pentru astronomie, fiind in acest moment lider mondial pe piata telescoapelor utilizate in acest domeniu. Microscoapele Celestron sunt realizate la un standard de calitate foarte inalt din punct de vedere optic si mecanic. Partea mecanica a microscoapelor Celestron este fabricata numai din metal, iar la partea optica se foloseste doar sticla optica de calitate superioara.

Domeniile in care pot fi utilizate aceste microscoape Celestron acopera o arie foarte mare de activitati. Printre acestea se numara activitatile de laborator, fie ele medicale sau biologice, cercetarile stiintifice, menite sa scoata in evidenta structurile complexe ale diferitelor materiale si substante, dar si in domeniul intrustrial pentru analiza ampla a diverselor tehnologii. De asemenea, nu trebuie uitat nici sectorul educational, unde microscopul Celestron isi dovedeste utilitatea in cadrul diverselor cursuri de biologie, anatomie, chimie, fizica sau stiintele naturii.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *