microscoape medicale Microscoapele medicale sunt aparate optice cu putere mare de marire, in lipsa carora nu se pot desfasura niciun fel de activitati in laboratoarele care au ca domeniu de activitate prelucrarea diverselor tipuri de analize, precum si in cele in care se desfasoara cecetari stiintifice in domeniul biologic. Un microscop medicinal este utilizat pentru  a vizualiza specimene mici de organisme care, cu ajutorul luminii, pot fi vizualizate si marite de 40x, 100x, 400x si, uneori, 1000x, rolul acestora devenind esential pentru realizarea diverselor studii de biologie si in medicina legala.

Necesitatea microscoapelor medicale

Microscopul biologic si microscopul stereo (care mai poarta si numele de microscop de disectie) fac parte din categoria microscoapelor medicinale si folosesc cate doua oculare, fiecare avand propria lentila obiectiv, cu scopul de a oferi o imagine 3D a specimenului studiat. Puterea de marire este relativ mica, aceasta fiind intre 10x si 50x.

Un microscop stereo este foarte util pentru examinarea obiectelor relativ mari, la care nivelul de marire depinde foarte mult de felul in care are loc transmisia luminii. Aceste microscoape sunt dotate cu iluminatoare moderne care directioneaza lumina in jos.microscop

Ce sunt microscoapele binoculare?

Microscoapele biologice binoculare  permit vizualizarea cu ambii ochi, sau ca doua persoane sa vizualizeze un specimen simultan, cel mai elocvent exemplu fiind reprezentat de un profesor si un elev. De asemenea, microscoapele binoculare se dovedesc de un real folos in momentul in care se doreste montarea unei camere  video pentru a inregistra probele.

Avantajul microscoapelor cu cap binocular consta in faptul ca sunt mai putin obositoare in momentul in care sunt utilizate pe perioade lungi de timp. Marele dezavantaj este ca ocularul focalizabil trebuie sa fie ajustat de fiecare data cand o alta persoana doreste sa il utilizeze.

Indiferent de cap, cele mai multe modele de microscoape medicale dau posibilitatea capului sa fie rotit  360°, pentru ca utilizatorul sa obtina o mai buna  pozitie de vizionare.

Indiferent ca sunteti medic, laborant sau tehnician, pentru a va indeplini sarcinile de serviciu veti avea nevoie de un microscop medical bun, special destinat pentru aplicatii clinice pe care le efectuati. In momentul in care trebuie sa alegeti intre un microscop cu camp luminos si un microscop cu contrast de faza, daca aveti nevoie de el pentru a vizualiza bacterii si celule sanguine, veti avea nevoie de unul cu contrast de faza. Obiectivele contrastului de faza si ale condensatorului permit utilizatorului sa vada particule care sunt pe un fundal de aceeasi culoare cu ele.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *