microscop digitalAlegerea unui microscop digital depinde de ceea ce intentionati sa faceti cu ajutorul acestuia.

Ghid pentru cumpararea unui microscop digital

Vreti sa observati obiecte mici, solide, cum ar fi pietre sau monede, sau obiecte mici, mai transparente, cum ar fi celulele sanguine si diferite vietati care se gasesc in apa din iazuri? Iata de ce este nevoie sa va intrebati acest lucru: exista doua tipuri de microscoape digitale, de mare putere si de mica putere. Microscoapele de mare putere, cunoscute, de asemenea, sub numele de microscoape combinate, sunt mai populare si sunt, cel mai adesea, alese de scoli pentru utilizarea in laboratoarele de biologie si chimie. Microscoapele de mare putere sunt utilizate pentru observarea materialelor microscopice cum ar fi celulele sanguine si organismele vii care exista in apa colectata din iazuri. Acestea transmit lumina prin specimen, pentru a-l face vizibil. Ele au o putere de marire de pana la 1000 de ori, chiar daca majoritatea aplicatiilor necesita doar 400x.Microscopul digital

Microscopul stereo

Microscoapele de mica putere, sau microscoapele stereo, de multe ori au atat o lumina superioara cat si una inferioara, care permit atat observarea probelor transparente, precum si a celor solide. Cu toate acestea, 80x este, de obicei, marirea maxima, iar 20-40x este intervalul de marire mai frecvent utilizat, ceea ce face ca acest microscop sa fie ideal pentru colectionarii de timbre, entomologisti, geologi si pentru cei care lucreaza in domeniul bijuteriilor.

Functiile microscopului digital

Aspectul „digital” atat al microscoapelor de mare putere cat si al microscoapelor de mica putere este dat de aparatul de fotografiat digital incorporat. Functiile microscopului digital sunt aceleasi ca si cele ale microscopului standard, dar atunci cand este conectat la calculator, software-ul inclus permite utilizatorului sa afiseze imaginea de la microscop pe un ecran si sa salveze imagini si filmari video, dar ii permite sa faca si masuratori. Imaginile probei pot fi proiectate pe un monitor de calculator sau pe un ecran mare. Imaginile create de microscopul digital pot fi, de asemenea, capturate si folosite in alte programe care au posibilitati mai bune de prezentare.

Cand se foloseste un microscop digital, este recomandat sa aveti posibilitatea sa captati imagini la rezolutii mari (1280×1024 pixeli sau mai mult), care va vor permite sa imprimati sau sa proiectati imaginea cu un grad mare de detaliere. O rezolutie de 640×480 pixeli va face o imagine sa fie destul de vizibila pe un monitor de calculator, dar aceasta este o dimensiune care nu poate fi marita fara a-i sacrifica din claritate.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *