pret telescop atronomicDupa cum stiti deja, calitatea unui instrument debinde in mare masura de pret, dar acesta din urma nu este intotdeauna direct proportional cu performanta. Principiul unei lunete sau al unui telescop astronomic este ca un diametru mai mare presupune o colectare mai mare de lumina, iar acest lucru va permite sa puteti observa planetele mai mici (care de multe ori se afla si la o distanta mare), sa aveti o rezolutie buna (o imagine mai clara) si, prin urmare, sa mai mariti imaginea planetelor. In concluzie, primul element care imfluenteaza pretul unui telescop astronomic este diametrul pe care il are.

Pentru micile telescoape de initiere, sunt recomandate cu orice pret anunturile care va ofera aparate cu puteri maritoare mai mari decat rezultatul inmultirii 2 x diametrul obiectivului (sau oglinzii) in milimetri, pentru ca nu sunt decat niste minciuni.

telescop astronomicCa sa intelegeti mai bine despre ce este vorba, o sa va ofer un exemplu. Intalnim de multe ori in marile magazine, unde gasim orice, sau in magazinele de jucarii, mici lunete cu diametrul de 60 mm, la care puterea maritoare este cuprinsa in intervalul 400 la 800x… in conditiile in care, conform formulei, maximul posibil este de 120x… Prin urmare, cu acele dispozitive de observare veti putea vedea doar Luna si mai exact, doar stralucirea sa. Pe de alta parte, este adevarat si faptul ca la un diametru asa de mic nu puteti avea decat o imagine foarte slaba. In plus, aceste telescoape ieftine au lentile din plastic, de calitate indoielnica, care conduc intotdeauna la imagini dezamagitoare.

Unde se vand telescoape astronomice

Dupa ce ati incercat sa observati bolta cereasca cu diferite instrumente, pentru ca ideile si cunostintele dumneavostra sa devina mai precise este nevoie sa va achizitionati propriul telescop astronomic. Pentru aceasta, daca aveti un buget micut, este nevoie sa gasiti un magazin in care se comercializeaza telescoape astronomice ieftine, pot sa fie inclusiv second-hand. Daca in orasul in care locuiti dumneavostra nu exista un astfel de loc, va recomand sa cautati un telescop astronomic online, pentru ca veti gasi foarte usor produsele. Este nevoie doar sa cautati expresia telescoape astronomice de vanzare, iar motoarele de cautare o sa va afiseze o lista intreaga cu magazine care comercializeaza acest gen de instrumente. Pentru a va face o idee despre bugetul pe care este nevoie sa il alocati acestei investitii, verificati care ar fi pretul telescopului astronomic care se potriveste nevoilor dumneavoastra.

Branduri telescoape astronomice

Daca ati stabilit care este suma pe care sunteti dispus sa o dati, va trebui sa va orientati catre un brand, iar pe piata noastre cele mai importante marci sunt: Tasco, Sky Watcher, Celestron, Baader Planetarium, ATIK, PlaneWave, 10 Micron, Lunt, Solar Spectrum, Carl Zeiss, Starmax, TEC, etc.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *