preturi microscopFara un microscop, vederea noastra ar fi limitata doar la ceea ce se poate vedea cu ochiul liber. Folosind microscopul, vom descoperi o intreaga lume care, altfel, ar fi fost invizibila pentru noi. In mod evident, un microscop este esential pentru studii serioase de biologie si criminalistica dar, pe langa aceste domenii, un microscop este, de asemenea, un instrument important si in chimie, stiinta pamantului si fizica.

Cat costa un microscop?

Fiecare om de stiinta ar trebui sa faca o prioritate din cumpararea unui microscop. In momentul in care se hotaraste sa faca aceasta achizitie, in mod sigur si inevitabil va aparea intrebarea: ce microspop sa imi cumpar? Alegerea unui microscop se face in functie de utilitatea pe care urmeaza sa o aiba si de pretul microscopului sau, mai bine spus, de suma pe care sunteti dispus sa o investiti in aceasta achizitie.

Pentru a va forma o idee in legatura cu preturile microscoapelor, puteti da o cautare pe Google si veti gasi imediat o multitudine de microscoape vandute online. Pentru o selectare a acestora, puteti seta cu aproximatie pretul microscopului, modelul dorit si, eventual, daca aveti o preferinta anume sau chiar si brandul acestuia.pret microscop

Cat variaza preturile microscoapelor

Microscoapele sunt disponibile intr-o gama de preturi incredibil de variabila, de la cativa zeci de lei  in cazul microscoapelor de jucarie pana la modelele profesionale ale producatorilor germani si japonezi, care pot costa cat o masina noua. Din fericire, exista si o cale de mijloc, adica microscoapele ieftine, dar de inalta calitate, care costa intre 450 si 4.000 de lei. In continuare, ne vom indrepta atentia catre aceasta categorie pentru toate buzunarele.

Toate aceste microscoape sunt fabricate in China. Cel mai bun microscop chinezesc este foarte performant, atat din punct de vedere optic cat si mecanic. Din pacate, fabricile din China produc, de asemenea, si microscoape de proasta calitate, care nu pot fi diferentiate doar uitandu-va la ele sau comparandu-le preturile. Cel mai bun mod de a va cumpara un microscop bun este de a-l achizitiona de la un dealer de renume.

Care sunt preturile microscoapelor in functie de performanta lor

Microscopul 400x

microscop de vanzarePare incredibil dar este la fel de usor sa dati prea putin pe un microscop, cum este posibil si sa cheltuiti prea mult pe el. Pentru aceasta, va sugeram sa evitati microscoapele de jucarie, pentru ca ele sunt o risipa de bani. Daca aveti nevoie sa cumparati un microscop pentru un domeniu de aplicare de baza, la un cost minim, puteti alege un microscop monocular 400x. Acesta este perfect pentru a fi utilizat la un hobby nesolicitant sau pentru elevii de scoala gimnaziala. Articolelor pe care le gasiti la preturi de pana in 500 de lei, le lipsesc o etapa mecanica si ofera doar functii de baza, dar optica si mecanica sunt solide.

In cazul in care aveti nevoie de microscop 400x pentru un domeniu de aplicare ceva mai complex, puteti alege un model de microscop Celestron, pretul unuia variind de la 1000 de lei pana la 2000 de lei, in functie de caracteristicile pe care le are. Ca si microscoapele de care am vorbit mai sus, si acestea pot fi utilizate pentru diferite hobby-uri, dar si pentru elevi, atat de gimnaziu cat si de liceu. La aceste preturi veti gasi sisteme foarte bune atat din punct de vedere optic cat si mecanic.

Microscopul 1000x

vand microscopAcesta este un model de microscop de mare putere, ideal pentru studenti sau familie. In general, acestea sunt prevazute cu obiectiv 100x cu ulei de imersie pentru o marire de 1000x, permitandu-va sa vedeti mai multe detalii ale celulelor decat modelul standard. Veti putea vedea bacterii si structuri interne ale microorganismelor. Acestea sunt prevazute cu o etapa mecanica pentru miscarea precisa a diapozitivului si un condensator cu diafragma iris pentru un contrast si o rezolutie mai buna a imaginii. Acestea au aceleasi caracteristici ca si microscoapele pentru laboratoarele de biologie, dar pretul este mult mai atractiv, acesta fiind in jur de 1000 de lei, dar poate varia in functie de dotarile suplimentare pe care le doriti.

Avand in vedere cele prezentate mai sus, in momentul in care decideti sa cumparati un microscop, va trebui sa stabiliti in primul rand pentru ce anume doriti sa il utilizati, conditie care va determina caracteristicile de performanta ale microscopului si eventualele dotari suplimentare pe care ar fi nevoie sa le aiba si, in al doilea rand, ar trebui sa stabiliti un interval in care sa se incadreze pretul acestuia. Tinand cont de numeroasele brand-uri care vand microscoape, este necesara o cercetare amanuntita a pietei, pentru a gasi un microscop ieftin, dar care sa fie in masura sa va ajute la indeplinirea tuturor sarcinilor pe care le aveti de indeplinit cu el.

In ceea ce priveste brand-urile, cele mai renumite  sunt Anmo Electronics Co, Celestron, Omegon, Bresser si Nikon. Acestea va ofera o gama intreaga de produse de calitate, ideale pentru orice cercetare microscopica.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *