telescopAchizitionarea unui telescop este o investitie pe termen lung si reprezinta obiectul pasiunii multora dintre amatorii si profesionistii din domeniul astronomiei. Telescopul este dispozitivul care poate reda imagini ale obiectelor, planetelor, astrelor, cometelor, etc., de la mare departare de pamant, cu o claritate mai mare sau mai mica, in functie de calitatea telescopului astronomic.  Aceste dispozitive sunt puse la dispozitie atat de producatorii de telescoape, cat si de unele magazine online. In cazul magazinelor online, acestea sunt procurate de la furnizori de incredere, de cele mai multe ori.

Telescoapele astronomice sunt de mai multe feluri, iar telescoapele de vanzare existente pe piata romaneasca apartin unor brand-uri mai mult sau mai putin cunoscute de catre amatori. Cei mai cunoscuti producatori de telescoape si accesorii sunt Dorr, Astronomik, Astrotrac, Celestron, Zhumell, Tasco, TeleVue, Carson Optical, Losmandy, Nikon, etc. Numarul producatorilor de telescoape si accesorii este foarte mare, iar o comparatie intre ei este greu de realizat, intrucat categoriile de telescoape si accesorii pe care acestia le produc nu sunt, intotdeauna, aceleasi. Telescoapele online care pot fi gasite pe piata romaneasca au preturi variate, care difera in functie de calitate si de specificatiile cautate de catre viitorii utilizatori ale acestora. Telescoapele Omegon, Celesteron, Skywatcher, Danubia, Solarscope, Seben, Orion, etc., sunt cele mai populare telescoape cautate de publicul din Romania.

Magazinele de specialitate conventionale din Romania, care au oferte vanzari telescoapevariate de telescoape de vanzare, sunt foarte limitate, de aceea, mediul online este cea mai buna si cea mai la indemana varianta pentru pasionatii de astronomie. Exceptand telescoapele, cei pasionati de observatiile terestre si astronomice vor observa ca ofertele online includ si accesorii pentru telescoape, precum si oglinzi, prispe, manuale, accesorii oculare, genti pentru transport, piese, lunete, filtre si alte componente importante in observarea corpurilor intr-un mod cat mai eficient.

Pasionatii spatiului astral trebuie sa aiba in vedere, atunci cand cauta telescoape de vanzare, faptul ca acestea se gasesc in functie de tipul constructiv si de tipul de montura. Asadar, pentru a afla care este cel mai potrivit telescop pentru fiecare persoana in parte, este foarte important de stiut scopul pentru care va fi utilizat acesta. Tipurile constructive sunt Achromat Refractors, ED & Apocromats, Newton, Cassegrain si telescoape solare. Tipurile de montura existente sunt azimutala, ecuatoriala, Dobson, Go To sau fara montura. Cumparatorii vor putea gasi o gama foarte variata de telescoape, indiferent de buget, de tipul constructiv sau de tipul de montura, intrucat orice telescop de vanzare este optimizat pentru tipul de utilizator. Asa cum era de asteptat, telescoapele destinate incepatorilor sunt mult mai ieftine decat acelea destinate profesionistilor.

Motivul pentru care un telescop astronomic de calitate este costisitor este tehnologia utilizata pentru obtinerea unor dispozitive de calitate. Fabricarea telescoapelor presupune utilizarea unor materiale de calitate, a unor lentile de calitate si a unor componente deosebit de valoroase.  Spre deosebire de telescoapele foarte vechi, utilizate de-a lungul generatiilor trecute, telescoapele astronomice moderne au in componenta un obiectiv, un tub, un ocular, o prisma diagonala sau o oglinda si utilizeaza o tehnologie fundamentala, dezvoltata pe parcurs, concentrata cel putin pe puterea de marire, distanta focala, raportul focal, campul vizual, rezolutia si focalizatorul unui telescop.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *